Werkt het echt?[5 step guide]– Geneste Boon

Slaaptraining voor baby’s kan een polariserend probleem zijn, er zijn zoveel verschillende slaaptrainingsmethoden en iedereen heeft zijn voorkeursmethode die het beste voor hem of haar werkt. Hier bij Nested Bean weten we dat elke baby en elk gezin anders is. Slaaptraining is geen one-size-fits-all situatie. Van de pick-up-put-down-methode tot de cry-it-out-methode, er is een reden waarom het spectrum aan slaaptrainingsmethoden zo uitgebreid is – niet elke methode werkt voor elk kind. Daarom hebben we bronnen gecreëerd om de meest populaire, gezonde slaaptrainingsmethoden te ontrafelen. Deze keer hebben we het over de Camping Out Methode.

In dit artikel

Invoering

Wat is de Camping Out Sleep Training-methode?

Hoe werkt de Camping Out Sleep Training-methode?

Veelgestelde vragen van nieuwe ouders

Deze methode van slaaptraining is bekend onder vele namen: de Stoel Methode, de Settle and Leave Methode, maar meestal de Camping Out Methode. Welke naam het ook heeft, het wordt altijd beschouwd als een van de meest zachte slaaptrainingsmethoden die beschikbaar zijn voor ouders. Tweede alleen voor de Ophaal- en neerzetmethode van slaaptraining, waarbij een baby wordt opgepakt en getroost elke keer dat hij zich druk maakt.

De Camping Out Methode is een veilige en potentieel effectieve vorm van slaaptraining die bij correct gebruik een positieve invloed kan hebben op de slaap van uw gezin. Maar zoals met alle slaaptrainingsstijlen, betekent dat niet dat het geschikt is voor elke baby en elk gezin. Er zijn veel slaap trainingsmethoden die uw baby kunnen helpen goede slaapgewoonten te ontwikkelen. Dus, als er een niet werkt voor je kleintje, probeer dan een andere methode!

Pro-tip:

Gebruikt in combinatie met babyslaaptraining, kan goede nachtkleding (en misschien een goede fopspeen) de reis van uw baby naar langere, meer rustgevende nachten vergemakkelijken. Geneste Bonen licht gewogen nachtkleding kalmeert als de aanraking van een ouder en is verkrijgbaar in een reeks productsoorten en maten om met je baby mee te groeien! Zen Sleepwear is een aanbevolen aanvulling op de slaaptraining door Neonatale Verpleegkundige en Slaapconsulent Cara Dumaplin.

Wat is de Camping Out Sleep Training-methode?

Het beeld van een ouder die kampeert in een kinderschommelstoel is niet voor niets het typische beeld van vroeg ouderschap. Voordat de baby leert zelfverzachtende technieken ze hebben moeite om zelfstandig in slaap te vallen. En dat is waar ouders binnenkomen!

Baby slaapt in Nested Bean Zen Sack.

Camping Out is een zachtere slaaptrainingstechniek die heel vaak door ouders wordt toegepast. Soms weten ze niet eens dat ze het gebruiken!

In wezen blijf je met deze slaaptrainingsmethode in de kamer met je baby om ze te helpen tot rust te komen ter voorbereiding op het slapen. Trek een stoel omhoog of leg wat kussens naast hun wieg, en je kunt je hand op hun borst leggen of ze zachtjes aaien totdat ze kalmeren.

Het doel van de Camping Out-slaaptrainingsmethode is om uiteindelijk langzaamaan je baby steeds minder te troosten totdat ze zichzelf kunnen kalmeren en zelfstandig kunnen slapen!

Hoe werkt de Camping Out Sleep Training-methode?

Deze slaaptrainingsmethode is gericht op het geleidelijk verminderen van de hoeveelheid tijd die u besteedt aan het troosten van uw kleintje voordat ze in slaap vallen.

Aanstaande moeder die de was opvouwt in de babykamer.

Stap 1:

Zet voor de eerste nacht een matras, kussens en dekens neer, of gewoon een stoel naast het bedje van je baby. Ga dan naast het bedje van de baby liggen of zitten terwijl je hem zachtjes aait of aait als hij in slaap valt. Als je kleintje in slaap valt kun je rustig de kamer verlaten.

Stap 2:

Nadat je een paar nachten hebt doorgebracht met het aanraken van je baby om hem te helpen in slaap te vallen, begin je hem elke nacht te troosten door hem te troosten. Het doel is dat ze uiteindelijk in staat zullen zijn om zonder fysiek contact in slaap te vallen.

Stap 3:

Zodra uw baby in slaap kan vallen zonder uw aanraking, verplaatst u uw matras of stoel een paar meter van de wieg vandaan. Nadat uw baby in slaap is gevallen, kunt u de kamer verlaten.

Stap 4:

Blijf je matras of stoel geleidelijk verder van de wieg af bewegen totdat je helemaal uit de kamer bent.

Stap #5:

Als je baby midden in de nacht onrustig wakker wordt, ga dan gewoon terug in je matras of stoel, op welke stap je ook staat, en wacht tot je kleintje weer in slaap valt.

Pro-tip:

Een geweldige manier om uw baby te helpen bij zijn slaaptraining, is door een consistente bedtijd routine voor hen. Deze routine kan bestaan ​​uit een bad, verhaaltje voor het slapengaan, schommelen in een rustige, stille kinderkamer en hun favoriet aantrekken slaapzak of slaap inbakeren. Hun bedtijdroutine moet worden gevuld met rustgevende activiteiten die de slaperigheid van de baby bevorderen, maar het belangrijkste is dat het elke nacht als een uurwerk moet gebeuren. Deze consistente bedtijdroutine zal helpen om je baby te laten weten dat het tijd is om slaperig te worden als hij elke nacht door de bewegingen gaat. Als je dit toevoegt aan de routine van je baby, zal hij ongetwijfeld een goede nacht hebben!

Veelgestelde vragen van nieuwe ouders

  • De term slaaptraining is vaak controversieel. Het kan beelden oproepen van baby’s in een kamer alleen die urenlang huilen, maar dat is niet de ware bedoeling van slaaptraining. Bij correct gebruik en met het besef dat slaaptrainingsstijlen kunnen worden aangepast aan de behoeften van uw baby, is slaaptraining meer als een les. Het is een mechanisme waarmee je baby leert hoe hij in slaap kan vallen en slaapcycli onafhankelijk kan verbinden. Wat bedoeld is om hun nachten rustiger te maken.

Misschien vind je het ook leuk…

Effectieve slaaptrainingsmethoden voor uw baby: de vervagingsmethode

Effectieve slaaptrainingsmethoden voor uw baby: de Ferber-methode

Slaaptrainingsgids: hoe slaaptraining en wanneer beginnen met slaaptraining

Slaaptraining Q+A met het nemen van Cara Babies

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Jebabydichtbij
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart