11 dingen die bevallingspijn erger maken

Het is geen geheim dat de bevalling voor veel vrouwen een pijnlijke ervaring kan zijn. Het is waarschijnlijk een van de bekendere waarheden over de geboorte van een kind. Hoewel elke vrouw een andere ervaring met pijn tijdens de bevalling zal hebben (en het verschilt per bevalling!), zijn de meeste vrouwen het erover eens dat er enige mate van pijn is.

Verschillende factoren beïnvloeden de perceptie van pijn door een vrouw, waaronder angst, vermoeidheid en angst. studies hebben aangetoond dat de manier waarop vrouwen denken over het arbeids- en bevallingsproces, of over pijn in het algemeen, een grote invloed heeft gehad op hun bevallingservaring. De waarheid is dat pijn zeer subjectief is. Onderzoek impliceert echter dat externe factoren, zoals uw manier van denken, vooropgezette ideeën, en omgeving spelen een belangrijke rol bij de pijn die u voelt tijdens de bevalling.

Of je nu in een ziekenhuis, een geboortecentrum of thuis bevalt, sommige dingen maken de pijn bij de bevalling erger. Hier zijn 11 dingen die je moet vermijden als je kunt.

11 dingen die bevallingspijn erger maken

1. Pitocin

Het gebruik van Pitocin om de bevalling op te wekken of te versnellen, veroorzaakt weeën die: langer, sterker en dichter bij elkaar. Sterkere, langere weeën = meer pijn! Bovendien versnelt Pitocin niet altijd de bevalling. Het kan de arbeidservaring langer maken en kan leiden tot een cascade van andere interventies (zoals een keizersnede).

2. Uitdroging

Niet genoeg water drinken kan spierkrampen veroorzaken en is vaker bij zwangerschap. Uitdroging kan ook Braxton Hicks veroorzaken en kan reeds pijnlijke samentrekkingen van de baarmoeder ernstiger maken.

3. Angstige mentaliteit

Als je bang bent, is je lichaam tijden, uw hartslag neemt toe, uw bloedvaten vernauwen zich en uw ademhaling neemt toe. Dit is het klassieke ‘vechten of vluchten’-antwoord. Onderzoeken tonen aan dat vrouwen met angst voor de bevalling significant meer pijn ervaren dan degenen die die angst niet delen.

4. Liggend op je rug

Op je rug liggen tijdens de bevalling legt veel druk op je ruggengraat en kan de meest pijnlijke houding zijn voor de bevalling. De rugligging dwingt je ook om tegen de zwaartekracht in te werken. Er zijn aanwijzingen dat werken op je rug ook het risico op foetale hartslagvertragingen kan verhogen. De American College of Obstetrics & Gynaecology beveelt niet langer een rugligging aan als de “verboden” werkhouding.

5. Geen getrainde ondersteuning hebben

Volgens studies, is het enorm nuttig om een ​​geboortedoula of een ondersteunend persoon te hebben die is getraind in pijnstillende technieken. Zij kunnen u natuurlijke pijnstillende methoden voorstellen en u adviseren of u voor farmaceutische verlichting moet kiezen. Als u een doula of verloskundige heeft die u door het proces kan leiden, kan uw bevalling minder pijnlijk zijn dan nodig is.

6. Stressvolle omgeving

Als uw werkomgeving u stress bezorgt, zal uw lichaam reageren door te spannen, waardoor de pijn erger wordt. Uw werkomgeving kan een meer bepalende factor van hoeveel pijn u ervaart dan enige andere factor. Zorg ervoor dat je geboorteomgeving zo kalm en rustgevend mogelijk is. Het gebruik van een doula, het luisteren naar muziek en het oefenen van je ademhaling kan hierbij helpen.

7. Natuurlijke pijnverlichtingsopties niet leren

Veel natuurlijke pijnverlichtingsopties zijn veilig en effectief. Zorg ervoor dat u bekend bent met elk van hen en neem degene op waar u zich prettig bij voelt in uw geboorteplan.

8. Foetale malpositie

Wanneer uw baby niet goed in uw baarmoeder of geboortekanaal ligt, kan dit zeer intense pijn veroorzaken, vooral rugpijn. Zorg ervoor dat je een plan hebt om je baby te helpen de juiste positie te krijgen en te blijven (de Rebozo-zeefmethode is een voorkeursmethode onder veel beoefenaars).

9. Niet goed ademen

Het kan moeilijk zijn om te onthouden om goed te ademen als je midden in een pijnlijke wee zit. Maar leren effectieve ademhalingstechnieken voor arbeid kan helpen uw lichaam te ontspannen en uw pijn te verlichten.

10. Strakke spieren

Het zien van een chiropractor en regelmatige massage tijdens de zwangerschap zal je lichaam voorbereiden om ontspannen en klaar te zijn zodra de bevalling begint. Bovendien krijgen een massage of een chiropractische aanpassing tijdens de bevalling kan helpen om uw baby in een goede positie te krijgen en te houden en de kans op een stuitligging of schouderdystocie te verkleinen.

11. Niet naar muziek luisteren

Besteed wat tijd aan het maken van een geboorte-afspeellijst! studies hebben aangetoond dat vrouwen die tijdens de bevalling naar muziek luisterden minder pijn ervoeren dan vrouwen die dat niet deden. Dus neem je iPhone en een Bluetooth-luidspreker mee en pomp het volume omhoog!

Aan het eind van de dag, hoe een vrouw zich voelt tijdens haar geboorte-ervaring en hoeveel pijn ze ervaart, is verrassend ingewikkelde relatie. Meer dan waarschijnlijk zult u enige mate van pijn ervaren tijdens uw bevalling. Er zijn echter dingen die u kunt doen en die u moet vermijden om uw bevalling zo comfortabel mogelijk te maken. Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen, is onthouden dat je bent gemaakt om dit te doen, en je bent volledig in staat om het te bereiken! Jij, mama, hebt dit!

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Jebabydichtbij
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart