Voordelen van een voedingskussen: wat u moet weten

Als aanstaande moeder is u waarschijnlijk een of twee keer verteld dat u een voedingskussen op uw babyregister moet hebben. Maar . . . waarom? Welnu, in tegenstelling tot andere zeer op de markt gebrachte en gimmicky-producten voor zwangere moeders, zijn voedingskussens eigenlijk nuttig. En als je blijft, bespreken we alle geweldige voordelen van het krijgen van een (één hint, je rug zal je voor altijd bedanken).

Wat is een voedingskussen?

Een voedingskussen kan misleidend zijn, want hoewel het de bedoeling was om baby’s tijdens het voeden te ondersteunen, hebben ze ook tal van voordelen die verder gaan dan alleen voedingen (of borstvoeding). Voedingskussens hebben meestal een U-vorm of zijn volledig omwikkeld om uw baby tijdens het voeden te helpen steunen en ondersteunen. Tegenwoordig kun je ook kiezen uit verschillende stijlen. U kunt een voedingskussen krijgen dat aan één kant verhoogd, dubbelzijdig is, zakken heeft en meer! Ze worden al heel chique al zeggen we het zelf.

Voordelen van een voedingskussen

Er zijn veel geweldige voordelen van een voedingskussen. Laten we er meteen in duiken!

1. Helpt de baby te ondersteunen tijdens het geven van borstvoeding

Klopt. Voedingskussens zijn geweldig om te doen waar ze oorspronkelijk voor bedoeld zijn: de baby ondersteunen tijdens het geven van borstvoeding. De meeste moeders die borstvoeding geven zijn het erover eens dat het pijn in de rug en nek is om je baby tegelijkertijd vast te houden en te voeden. Om die pijnen te verlichten en te voorkomen, komt het voedingskussen!

Je klemt het kussen eenvoudig om je lichaam (bind het op zijn plaats als je een rondom kussen hebt), schuif het naar boven zodat wanneer je de baby op het kussen legt, je borst perfect is uitgelijnd met hun mond zonder naar voren te hoeven buigen helemaal niet. Het is het beste als u een stoel kunt vinden om licht achterover te leunen, waardoor de baby extra dicht bij uw borstkas komt. Als u merkt dat u nog steeds bukt en uw rug en nek overmatig belast, is het tijd om uw kussen opnieuw aan te passen.

2. Helpt de baby te ondersteunen tijdens flesvoeding

Voedingskussens zijn ook prima geschikt voor flesvoeding! Of mama, papa of iemand anders de baby een fles geeft, een voedingskussen kan op dezelfde manier worden gebruikt als moeders die borstvoeding geven! Ik vond ons kussen altijd extra handig als mijn man een fles gaf en tempovoedingen oefende. Het stelde hem in staat om de fles beter te beheersen, wetende dat onze baby veilig tussen zijn lichaam en het kussen aan de ene kant zat, terwijl de andere de fles beheerde.

3. Vermindert de druk op de incisie van de C-sectie

Als u een keizersnede heeft gehad, is een voedingskussen uw beste vriend. Ze zijn geweldig om moeders te helpen hun baby’s vast te houden terwijl ze herstellen van een keizersnede. Voedingskussens zijn een geweldige buffer tussen de incisie van de baby en de moeder. Het helpt overmatige druk op de incisieplaats te voorkomen. Zorg ervoor dat u het kussen meeneemt naar het ziekenhuis als u een geplande keizersnede heeft (en bekijk hier onze volledige paklijst voor ziekenhuistassen voor meer inpaktips).

4. Bevordert de buiktijd

De meeste u-vormige voedingskussens, zoals: De Boppy, zijn geweldig om de baby te helpen steunen voor de buiktijd. Het Boppy-kussen kan helpen bij het ondersteunen van baby’s van 3+ maanden oud, het ondersteunen van de buik van baby’s van 6+ maanden en ondersteunen van een zittende positie voor baby’s van 9+ maanden oud. Nog een geweldige reden waarom voedingskussens zoveel voordelen hebben naast het voeden.

Let op: Zorg er altijd voor dat u in de buurt van uw baby bent terwijl deze op het voedingskussen ligt. Je wilt je kleintje niet onbeheerd achterlaten, zittend of liggend op het voedingskussen, of ze nu wakker zijn of slapen.

5. Postnatale perineum pijnverlichting

Voedingskussens kunnen ook van pas komen bij het herstellen van een vaginale bevalling. Het komt vaak voor dat moeders na de geboorte wat perineumpijn en zwelling ervaren. Dit komt door het gevoelige weefsel dat scheurt, een episiotomie nodig heeft of gewoon overmatige druk heeft van al het duwen tijdens de bevalling. Het maakt het zitten op een stevige ondergrond ongelooflijk oncomfortabel. Moeders kunnen bovenop het kussen zitten, waardoor direct contact tussen een hard oppervlak en haar toch al pijnlijke perineum wordt geëlimineerd. Dit is handig om te gebruiken op plaatsen zoals in de auto, op de vloer, in je bed als je een stevige matras hebt, enzovoort.

6. Helpt baby’s met reflux

Baby zit tegen een voedingskussen.

Als je een baby hebt met reflux, is het ongelooflijk nuttig om een ​​voedingskussen te gebruiken om je baby op te steunen na het eten (en na het boeren). Deze positie zorgt ervoor dat uw baby omhoog kan gaan na het eten, wat helpt voorkomen dat de maaginhoud omhoog gaat in de slokdarm.

7. Helpt broers en zussen de baby vast te houden

Als je oudere kinderen hebt, zullen ze (hoogstwaarschijnlijk) enthousiast zijn om hun nieuwe broer of zus vast te houden. Maar met pasgeborenen die weinig tot geen controle over hoofd, nek of romp hebben, is het belangrijk om de grote broer of grote zus te helpen de baby met de juiste ondersteuning vast te houden. Dit is waar een voedingskussen kan helpen! Leg het kussen op de schoot van je oudere kind terwijl ze op een bank of bed zitten en leg je lieve pasgeboren baby in zijn armen op het voedingskussen. Je zult het geweldig vinden om getuige te zijn van een waardevolle band die wordt opgebouwd, terwijl je je ook goed voelt dat de baby wordt ondersteund.

Nu je alle positieve voordelen van een voedingskussen kent, welke staat er dan op je verlanglijstje?

Dit artikel bevat affiliate links. Deze meningen zijn van onszelf. Als u echter iets koopt, kunnen we een kleine commissie verdienen, waardoor we onze inhoud gratis voor onze lezers kunnen houden. Om meer van onze aanbevolen producten te zien, bekijk onze Chick Picks Winkel hier. Het is onze zorgvuldig samengestelde winkel met producten waar we van houden en die we aanbevelen!

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Jebabydichtbij
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart