Miljoenen Boppy-ligstoelen teruggeroepen na acht sterfgevallen bij baby’s

The Boppy Company, een oude favoriet van ons en van andere ouders voor babyproducten, roept bijna 3 miljoen babykussens terug na acht kindersterfte, maakte de Consumer Product Safety Commission (CPSC) donderdag bekend.

Het in Colorado gevestigde bedrijf riep drie ligstoelen terug – zijn Boppy Original Newborn Loungers, Boppy Preferred Newborn Loungers en Pottery Barn Kids Boppy Newborn Loungers – na meldingen van verstikking. De dodelijke slachtoffers, die plaatsvonden tussen december 2015 en juni 2020, vonden plaats nadat de baby’s op hun rug, zij of buik op de ligstoel waren gelegd, maar vervolgens op hun zij of buik werden gevonden.

Boppy en de CPSC, een federaal agentschap dat toezicht houdt op duizenden huishoudelijke artikelen, dringt er bij ouders op aan om het gebruik van de kussens onmiddellijk stop te zetten, aangezien de ligstoelen en elk kussenachtig product niet bedoeld of veilig zijn voor de slaap van baby’s.

De verklaring waarschuwde verzorgers verder voor de mogelijkheid dat hun baby “verstikt als ze rollen, bewegen of op de ligstoel worden geplaatst in een positie die de ademhaling belemmert, of van de ligstoel afrollen op een extern oppervlak, zoals een kussen voor volwassenen of zacht beddengoed.”

“Dit soort incidenten zijn hartverscheurend”, zei CPSC waarnemend voorzitter Robert S. Adler in een verklaring. “Omdat we weten dat baby’s zo veel van de tijd slapen – zelfs in producten die niet bedoeld zijn om te slapen – en omdat verstikking zo snel kan gebeuren, zijn deze Boppy-ligstoelproducten gewoon te riskant om op de markt te blijven.”

De terugroepactie is niet van toepassing op Boppy’s U-vormige voedingskussens, een van de meest populaire producten van het bedrijf die het hoofd en lichaam van een baby helpen ondersteunen tijdens het voeden. Ouders moeten echter waakzaam zijn voor de ademhaling van hun baby en ervoor zorgen dat ze er niet in in slaap vallen.

Sinds 1992 is de American Academy of Pediatrics heeft ouders geïnformeerd dat de juiste en veiligste slaaphouding voor baby’s op hun rug is op een stevige, vlakke ondergrond. Ouders moeten altijd afzien van het toevoegen van beddengoed, kussens, stootkussens voor de wieg en andere items die de luchtwegen van hun baby kunnen blokkeren.

De ligstoelen, die ongeveer 23 inch lang bij 22 inch breed en 7 inch hoog zijn, waren geprijsd op $ 30 tot $ 44. Ze werden verkocht van januari 2004 tot september 2021 in populaire kinderwinkels en massale merchandisers in de VS en online, waaronder Pottery Barn, Target, Walmart en Amazon.com. Nog eens 35.000 werden in Canada uitgedeeld.

Ouders die een van de drie teruggeroepen Boppy-ligstoelkussens hebben gekocht, is geadviseerd contact op te nemen met Boppy voor een volledige terugbetaling op 800-416-1355 of online op boppy.com door te klikken op “Terugroepactie en veiligheidswaarschuwing” bovenaan de site.

Lees hier voor meer informatie over veilig slapen.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Jebabydichtbij
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart