Bewezen babyslaap-trainingstechniek[for tired parents]– Geneste Boon

Slaaptraining voor baby’s kan een polariserend probleem zijn, er zijn zoveel verschillende slaaptrainingsmethoden en iedereen heeft zijn voorkeursmethode die het beste voor hem of haar werkt. Hier bij Nested Bean weten we dat elke baby en elk gezin anders is. Slaaptraining is geen one-size-fits-all situatie. Van de pick-up-put-down-methode tot de cry-it-out-methode, er is een reden waarom het spectrum aan slaaptrainingsmethoden zo uitgebreid is – niet elke methode werkt voor elk kind. Daarom hebben we bronnen gecreëerd om de meest populaire, gezonde slaaptrainingsmethoden te ontrafelen. Deze keer hebben we het over de Ferber-methode.

In dit artikel

Invoering

Wat is de Ferber-slaaptrainingsmethode?

Hoe werkt de Ferber-slaaptrainingsmethode?

Veelgestelde vragen van nieuwe ouders

Richard Ferber is een kinderarts, oprichter van het Center for Pediatric Sleep Disorders in het Boston’s Children’s Hospital, en de maker van de Ferber-methode. Hij publiceerde ook een boek over de slaap van kinderen genaamd Los de slaapproblemen van uw kind op midden jaren tachtig. Zijn gelijknamige methode van slaaptraining wordt beschouwd als een van de minst zachte slaaptrainingstechnieken – de tweede alleen voor de Cry-It-Out-methode als de minst zachte.

De Ferber-methode van slaaptraining wordt soms ferberiserend genoemd en het legt de nadruk op het aanmoedigen van zelfverzachting bij uw kleintje. De methodologie van Ferber zegt dat zodra je baby klaar is voor de ontwikkeling, je hem kunt leren hoe hij zichzelf kan kalmeren tijdens de slaap. De meeste gegevens ondersteunen dat slaaptraining van welke aard dan ook niet mag beginnen tot de leeftijd van ten minste 6 maanden.

Zoals met alle slaaptrainingsstijlen, is het niet voor iedereen de juiste pasvorm. Er zijn veel slaap trainingsmethoden die uw baby kunnen helpen goede slaapgewoonten te ontwikkelen. Voel je dus niet gebonden aan slechts één type training. Als de ene trainingsmethode niet geschikt is, probeer dan een andere!

Pro-tip:

Gebruikt in combinatie met babyslaaptraining, kan goede nachtkleding de reis van uw baby naar langere, meer rustgevende nachten vergemakkelijken. Geneste Bonen licht gewogen nachtkleding kalmeert als de aanraking van een ouder en is verkrijgbaar in een reeks productsoorten en maten om met je baby mee te groeien! Zen Sleepwear is een aanbevolen aanvulling op slaaptraining door toonaangevende Slaapconsulenten.

Wat is de Ferber-slaaptrainingsmethode?

De Ferber-methode, ook wel graduele uitsterving genoemd, is wanneer je je baby wakker laat slapen en vervolgens periodiek gaat controleren na een vooraf bepaalde tijd, ongeacht hoeveel ze zich druk maken.

Deze check-ins kunnen bestaan ​​uit het troosten van uw kleintje door middel van fysieke aanraking – uw hand op hun borst leggen, hun hoofd aaien, enz. – maar het wordt niet aangeraden om ze uit hun slaapruimte te halen, volgens deze methode. De periode tussen de check-ins begint na verloop van tijd langer te worden.

Het doel van deze slaaptrainingstechniek is dat je baby uiteindelijk leert zichzelf te kalmeren en zelfstandig in slaap te vallen.

Hoe werkt de Ferber-slaaptrainingsmethode?

Zoals we vanaf het begin al zeiden, wordt dit beschouwd als een van de minder zachte slaaptrainingsmethoden en is het gestructureerd om baby’s aan te moedigen zichzelf te kalmeren. Het moedigt ouders aan om hun baby de tijd te geven om zich druk te maken en te beseffen dat het niet zal resulteren in een onmiddellijke troost.

Stap 1:

De grondlegger van deze methode, Richard Ferber, raadt aan om een ​​consistente, rustgevende bedtijd routine voor uw baby om het slaaptrainingsproces te starten.

Stap 2:

Nadat je je kleintje door alle stappen van zijn nachtelijke routine hebt geleid, is het tijd om hem in zijn wiegje of slaapruimte te leggen. En onthoud, een cruciaal onderdeel van deze methode is ervoor te zorgen dat u uw baby neerlegt terwijl ze nog wakker zijn.

Stap 3:

Zodra de baby veilig in zijn wieg ligt, verlaat u de kamer. Als je baby huilt, wacht dan een bepaalde tijd voordat je terug naar zijn kamer gaat om hem te troosten. Deze hoeveelheid tijd neemt geleidelijk nacht na nacht toe.

De eerste nacht wordt aangeraden om 3 minuten te wachten voordat je weer naar de babykamer gaat om je baby te troosten als hij huilt. Dan verlaat je de kamer voor vijf minuten, en als je baby daarna nog steeds aan het poepen is, kun je weer naar binnen gaan en hem weer troosten. Alle volgende bezoeken moeten plaatsvinden na een wachttijd van 10 minuten of totdat uw baby in slaap valt.

Stap 4:

De perioden tussen bezoeken nemen langzaam nacht na nacht toe. Voor de volledige lijst van hoeveel minuten je moet wachten voordat je je kleintje elke nacht bezoekt en de nachtelijke voortgang, zie: “Los de slaapproblemen van uw kind op”, door Richard Ferber, MD

Stap #5:

Nadat je kleintje volledig in slaap is gevallen, begint het proces elke keer dat ze midden in de nacht wakker worden vanaf het begin. Dus als uw baby om 3 uur ‘s nachts huilend wakker wordt nadat hij uren heeft geslapen, wordt aanbevolen om te beginnen met de wachttijd van 3 minuten en terug te werken tot 10 minuten tussen de bezoeken totdat uw baby weer in slaap valt.

Stap #6:

Aanpassen aan uw gezin! Er zijn verschillende manieren om deze slaaptrainingstechniek aan te passen zodat deze beter aansluit bij de routines en voorkeuren van uw gezin.

  • Pas de tijden tussen bezoeken aan!

Aarzel niet om de wachttijden aan te passen waar jij en je baby zich meer voelen

comfortabel. Als je liever begint met 2 minuten tussen bezoeken, doe dat dan!

Dit model is gebaseerd op het uitgangspunt dat uw baby een eigen kinderkamer heeft. Maar zelfs als ze in een wieg in uw kamer slapen, is deze methode nog steeds een haalbare optie! Probeer gewoon niet met de baby om te gaan tijdens de tijd tussen de bezoeken, en zodra de vooraf bepaalde tijd om is, kun je met ze praten vanuit je omgeving in de kamer of opstaan ​​om ze fysiek te troosten.

Elke slaaptrainingsmethode kan worden aangepast aan uw gezin. Voel je vrij om de Ferber-methode aan te passen die ook uniek zijn voor jouw gezin!

Veelgestelde vragen van nieuwe ouders

  • De Ferber-methode, of geleidelijke uitsterving, is wanneer je je baby wakker laat slapen, na een bepaalde tijd ga je hem controleren en troosten zonder hem uit zijn wieg of slaapruimte te halen, en volgens deze methode, zullen ze uiteindelijk leren in slaap te vallen zonder tussenkomst van de ouders.

  • Een van de belangrijkste redenen is dat sommige mensen denken dat het een negatief effect op hen kan hebben als ze een baby alleen laten om voor een bepaalde tijd te huilen. Het wordt beschouwd als een van de minder zachte methoden van slaaptraining en is niet geschikt voor elk gezin of elke baby. Er is echter geen onderzoek dat suggereert dat deze slaaptrainingstechniek bij correct gebruik een negatief effect heeft op zuigelingen.

Misschien vind je het ook leuk…

Effectieve slaaptrainingsmethoden voor uw baby: de vervagingsmethode

Effectieve slaaptrainingsmethoden voor uw baby: de kampeermethode

Slaaptrainingsgids: hoe slaaptraining en wanneer beginnen met slaaptraining

Slaaptraining Q+A met het nemen van Cara Babies

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Jebabydichtbij
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart