Babyslaaptrainingstechniek DIE WERKT – Nested Bean

Slaaptraining voor baby’s kan een polariserend probleem zijn, er zijn zoveel verschillende slaaptrainingsmethoden en iedereen heeft zijn voorkeursmethode die het beste voor hem of haar werkt. Hier bij Nested Bean weten we dat elke baby en elk gezin anders is. Slaaptraining is geen one-size-fits-all situatie. Van de pick-up-put-down-methode tot de cry-it-out-methode, er is een reden waarom het spectrum aan slaaptrainingsmethoden zo uitgebreid is – niet elke methode werkt voor elk kind. Daarom hebben we bronnen gecreëerd om de meest populaire, gezonde slaaptrainingsmethoden te ontrafelen. Deze keer hebben we het over de Fading Method.

In dit artikel

Invoering

Wat is de Fading Sleep Training-methode?

Hoe werkt de Fading Sleep Training-methode?

Veelgestelde vragen van nieuwe ouders

Naar bed gaan met een baby is niet altijd zo kalm en stressvrij als we zouden willen, maar door bepaalde slaaptrainingstechnieken op de juiste manier toe te passen, kunnen we onze baby helpen om betere, meer consistente rust te krijgen.

Volgens de Nationale Bibliotheek voor Geneeskunde, in een gecontroleerde studie, leverde vervaging voor het slapengaan of de Fading-methode slaapvoordelen op voor baby’s van 6 maanden of ouder. De studie merkte ook op dat er geen negatieve effecten op het emotionele welzijn van het kind werden waargenomen door het gebruik van de Fading Method.

Dit is een veilige en effectieve methode van slaaptraining die bij correct gebruik een positieve invloed kan hebben op de slaap van uw gezin. Maar onthoud, alleen omdat de Fading-methode een veilige en effectieve methode is, wil nog niet zeggen dat deze geschikt is voor elke baby en elk gezin. Er zijn veel slaap trainingsmethoden kiezen uit. Dus, als er een niet werkt voor je kleintje, probeer dan een andere methode!

Pro-tip:

Gebruikt in combinatie met babyslaaptraining, kan goede nachtkleding (en misschien een goede fopspeen) de reis van uw baby naar langere, meer rustgevende nachten vergemakkelijken. Geneste Bonen licht gewogen nachtkleding kalmeert als de aanraking van een ouder en is verkrijgbaar in een reeks productsoorten en maten om met je baby mee te groeien! Zen Nachtkleding is een aanbevolen aanvulling op slaaptraining door toonaangevende slaapconsulenten.

Wat is de Fading Sleep Training-methode?

Bekend als de Bedtime Fading Method, Fading Method of de Fading Technique van slaaptraining wordt beschouwd als een van de minder agressieve, meer geleidelijke methoden van slaaptraining voor baby’s. Het uitgangspunt achter deze methode is dat als de baby niet klaar is om in slaap te vallen, hij waarschijnlijk weerstand zal bieden aan het neerleggen voor het slapengaan.

Baby slaapt in Nested Bean Zen Footie.

Deze slaaptrainingsmethode is gebaseerd op slaappatronen en geeft uw baby een signaal wanneer hij klaar is om te gaan slapen. Het vereist een beetje onderzoek naar het natuurlijke slaapschema van uw baby en hun slaperige tekens. Deze symptomen kunnen zijn: in slaap vallen, in de ogen wrijven, geeuwen, enz.

Stap één bij het implementeren van de Fading-methode is om ijverig bij te houden hoe laat je baby van nature in slaap valt. Zodra een specifieke bedtijd is vastgesteld, kunt u de bedtijd naar vroeger of later verschuiven, afhankelijk van het schema dat u wilt aanhouden. Die verschuivingen moeten geleidelijk plaatsvinden totdat u de gewenste bedtijd bereikt.

Volgens Sleep.org,,Als je baby sneller in slaap valt, kun je de bedtijd 15 tot 30 minuten vroeger verschuiven. Dit proces kan worden herhaald totdat de bedtijd van een baby is waar jij hem wilt hebben.”

Hoe werkt de Fading Sleep Training Methode?

Zoals we al zeiden, vereist deze slaaptrainingsmethode een beetje onderzoek naar de natuurlijke gewoonten en signalen van je kleintje die aangeven dat ze klaar zijn om naar bed te gaan. De beste manier om met de Fading-methode te beginnen, is door wat tijd te nemen om de natuurlijke gewoonten van uw baby te volgen.

Moeder houdt baby in.

Stap 1:

Schrijf alles op! Houd een notitieboekje of een vel papier bij om bij te houden wanneer uw baby elke nacht op natuurlijke wijze in slaap valt. Als het nuttig is, kun je ook hun slaperige signalen in hetzelfde dagboek bijhouden. Wat zijn de signalen dat je baby klaar is om naar bed te gaan? Misschien wrijven ze in hun ogen of draaien ze hun hoofd.

Stap 2:

Als je eenmaal hebt vastgesteld wanneer je baby van nature klaar is om te slapen. Begin met het ontwikkelen van een bedtijd routine dat je elke nacht begint vlak voor hun natuurlijke slaaptijd.

De bedtijdroutine kan bestaan ​​uit een bad, een verhaaltje voor het slapengaan, schommelen in een rustige, stille kinderkamer en hun favoriete pyjama aantrekken. Het moet gevuld zijn met rustgevende activiteiten die de slaperigheid van de baby bevorderen, maar het belangrijkste is dat het elke nacht als een uurwerk moet gebeuren. Deze consistente bedtijdroutine zal helpen om je baby te laten weten dat het tijd is om slaperig te worden als hij elke nacht door de bewegingen gaat.

Stap 3:

Nu de baby snel in slaap valt na hun nachtelijke routine, kun je beginnen met het aanpassen van de bedtijd in stappen van 15 tot 30 minuten. Als je wilt dat ze eerder naar bed gaan dan hun natuurlijke slaaptijd, verschuif dan de tijd dat je ze naar bed brengt met 15 minuten om te beginnen, of omgekeerd!

Veelgestelde vragen van nieuwe ouders

  • De fading-methode voor het slapengaan of Fading-methode van slaaptraining wordt beschouwd als een van de minder agressieve, meer geleidelijke methoden. Het wordt beschouwd als een van de zachtere slaaptrainingsmethoden omdat het gebaseerd is op het werken met het natuurlijke slaapschema van uw baby om geleidelijk een consistente bedtijd tot stand te brengen.

Misschien vind je het ook leuk…

Effectieve slaaptrainingsmethoden voor uw baby: de kampeermethode

Effectieve slaaptrainingsmethoden voor uw baby: de Ferber-methode

Slaaptrainingsgids: hoe slaaptraining en wanneer beginnen met slaaptraining

Slaaptraining Q+A met het nemen van Cara Babies

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Jebabydichtbij
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart