Geheime gedachten van een thuisblijfmoeder

Totdat je het zelf hebt meegemaakt, lijkt het een makkelijke klus om een ​​thuisblijfmoeder te zijn. Maar zoals elke moeder die het heeft geprobeerd, weten we dat dit werk verre van gemakkelijk is. Meestal plakken we een glimlach op ons gezicht en komen we (meestal) elke dag met kleine klachten door. Maar er zijn enkele “geheime gedachten” waar de meesten van ons thuisblijvende moeders regelmatig mee worstelen.

Geheime gedachten van thuisblijvende moeders

Waarom realiseren mensen zich niet dat dit een baan is?

Iedereen die nog nooit een thuisblijfmoeder is geweest, kan zich eenvoudigweg niet voorstellen wat er allemaal in zit. Ik speel nooit de hele dag met mijn kind. Mijn dag is gevuld met het voeden van mijn kind, opruimen na mijn kind, en dus veel klusjes. Het voelt nooit alsof mijn huis in één keer schoon is. Een dutje is altijd een crunch om zoveel mogelijk te doen. Na de normale “werk” uren is het tijd voor het avondeten en chillen met mijn man voordat ik helemaal opnieuw begin. Het is een 7 dagen per week, 24 uur per dag baan. Als de baby wakker wordt, is het meestal mijn verantwoordelijkheid om voor hem te zorgen, aangezien ik de ouder ben die thuis blijft. Als ik het huishouden opoffer voor wat “me-time”, voel ik me zo schuldig!

Zal ik ooit nog een volwassen gesprek voeren?

Laag als een thuisblijvende moeder plus de pandemie van 2020, en ik heb me nog nooit zo eenzaam gevoeld. Ik zou dagen zonder menselijk contact gaan, behalve mijn zoon en mijn man. Ik merk dat ik snak naar een volwassen gesprek. In plaats daarvan zing ik de tekst van het themalied “Dora the Explorer” keer op keer in mijn hoofd! De vrouwen in mijn Facebook moeders groep hebben me, gezien de omstandigheden, zo gezond mogelijk gehouden.

Ik voel me zo aangesproken!

Ik kan er niet tegen dat nog een persoon me vandaag aanraakt. Dit is vooral een probleem als je een man hebt die hunkert naar fysieke genegenheid. Mijn kind klampt zich de hele dag aan me vast en dan heb ik twee honden die mijn aandacht willen zodra ik een vrij moment heb zonder de baby. Nadat de baby naar bed is gegaan, wil je man misschien al je aandacht – en zo vaak heb ik aan het eind van de dag niets meer te geven.

Ik ben uitgeput en gespannen.

Mijn partner werkt de hele dag buitenshuis. Dus ik heb dringend behoefte om de rust op te pakken en ervoor te zorgen dat hij tijd heeft om te ontspannen als hij thuiskomt van zijn werk. Maar ik heb ook een pauze nodig! Ik wou dat ik wat tijd voor mezelf had. Maar ik breng de hele dag door met het zorgen voor ons kind en het zorgen voor ons huis, allemaal voordat ik in bed instort kort nadat mijn kleintje naar bed is gegaan. Ik heb nooit het gevoel dat wat ik doe genoeg is: voor mij, voor mijn kind, voor mijn man, voor mijn huis, voor mijn honden. . . de lijst gaat maar door. Al deze gedachten zorgen ervoor dat ik me de hele tijd opgebrand voel.

Ik heb het gevoel dat ik een baan buitenshuis zou moeten hebben om gewaardeerd te worden.

Het was zo’n mentale uitdaging om je aan te passen van een carrièrevrouw naar een thuisblijfmoeder. Hoewel we het gelukkig financieel konden laten werken, voelt het toch heel anders om mijn eigen inkomen niet te verdienen. Hoewel ik diep van binnen weet dat ik het belangrijkste werk voor mijn gezin doe, is het niet financieel voor mijn gezin zorgen een mentale strijd. Ik voel me vele dagen als ingehuurde hulp, behalve dat ik geen salaris verdien. De meeste dagen hoor ik niet eens een simpel “dankjewel”.

Ik ben moe van elke dag dezelfde routine.

Als thuisblijfmoeder kan het gemakkelijk voelen alsof het elke dag Groundhog Day is. Er zouden weken zijn waarin ik geen idee had welke dag het was, omdat het geen verschil maakte. Letterlijk, elke dag is hetzelfde! Dit bereikte zijn hoogtepunt toen we thuis in quarantaine zaten, en het enige wat we konden doen was met speelgoed spelen, tekenfilms kijken en wandelen. Ik denk dat ik de “Sunday Scaries” meer ervaar als een thuisblijfmoeder dan wanneer ik een baan buitenshuis had, omdat ik me gewoon zou voorbereiden op een nieuwe week waarin alles precies hetzelfde was. Ik herinner me specifiek dat ik ooit dacht: “Als ik deze week nog een keer pannenkoeken moet opwarmen, word ik gek!” Maar elke ochtend warm ik die pannenkoeken op, want het is het favoriete ontbijt van mijn zoon.

Ik hou van mijn werk.

Ondanks alle uitdagingen zou ik mijn tijd als thuisblijfmoeder voor mijn zoon nooit voor iets ter wereld inruilen!

Als je een thuisblijfmoeder bent en deze gedachten hebt, zijn ze 100% normaal en zijn je gevoelens geldig. Je hebt de moeilijkste en belangrijkste baan ter wereld. Onthoud alsjeblieft dat er niets belangrijker is dan het opvoeden van je kinderen. Hoewel het misschien niet altijd zo voelt, heb je de beste baan die je ooit hebt gehad.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Jebabydichtbij
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart