Leuke gezinsactiviteiten om je weekend op te fleuren

Het afgelopen jaar hebben we veel tijd met het gezin thuis doorgebracht, waarbij we het wiel van manieren opnieuw hebben uitgevonden om bezig te blijven en plezier te hebben. Terwijl we in de drukte van herfstactiviteiten duiken, terugkeren naar het werk, terug naar school en volle agenda’s, is het vinden van manieren om te resetten en plezier te hebben met onze kernfamilie misschien wel het laatste waar we aan denken.

We weten dat weekenden bedoeld zijn om uit te slapen (dat is tenminste de droom), pannenkoeken te eten en dan naar de verjaardagsfeestjes te gaan, voetbalwedstrijden te spelen en al het werk in de tuin te doen. Maar dat is de enige keer dat we quality time met onze kinderen kunnen doorbrengen na een lange werk- en schoolweek. Laten we verstandig kiezen hoe we tijd met hen doorbrengen en gezinsweekendactiviteiten van tevoren plannen!

Om ervoor te zorgen dat u deze onschatbare tijd met uw gezin krijgt, kiest u een datum en tijd en slaat u deze op! Net zoals je de praktijk plant, plan je familietijd in. Het hoeft niet een hele dag te zijn; het hoeft niet eens meer dan een uur te zijn. Door het proactief in uw schema op te nemen, kunt u ervoor zorgen dat het een prioriteit wordt, en u zult uzelf later dankbaar zijn.

Leuke gezinsactiviteiten om dit weekend te proberen

Leuke gezinsactiviteiten kunnen een echt avontuur zijn voor het hele gezin. Maak samen wat herinneringen en geniet van de tijd die je goed hebt doorgebracht met je dierbaren! Vind hieronder enkele van onze ideeën:

Bezoek een boerenmarkt

Farm-to-Table is helemaal de trend van dit moment, wat het vinden van een lokale boerenmarkt nog gemakkelijker maakt. Meestal ‘s avonds of vroege weekendochtenden, het vinden van een om met het gezin te verkennen, zou een leuk uitje zijn om je zaterdagochtend te veranderen. Kies wat lokale producten en bespreek wat je ervan kunt maken voor het avondeten. Hoe meer kinderen betrokken zijn bij het bereidingsproces, hoe meer ze geneigd zijn om een ​​nieuw gerecht te proberen. Breng dit weekend de boerderij in je buurt naar je familietafel.

Een spel spelen

Familie die samen een spel speelt op de vloer van de woonkamer.

Zo cliché, maar het afstoffen van een oud bordspel is misschien alles wat je gezin nodig heeft om plezier te hebben! Er zijn zoveel nieuwe spannende spellen beschikbaar, zoals Taco, Kat, Geit, Kaas Pizza (ja, dat is de naam!). Een old-school proberen scrabble of Monopoly is ook niet uitgesloten. Heeft u meerdere leeftijdsgroepen? Ga vissen, Charades, en Oude vrijster zijn enkele familiefavorieten die goed zijn voor alle leeftijden. Het kan de activiteit zijn waar uw gezin elke vrijdagavond naar uitkijkt en een beetje gezonde concurrentie aanwakkeren.

Maaltijd mix-up

Leuke familie die samen luncht.

We bevinden ons allemaal in een sleur als het gaat om dineropties – week na week dezelfde vijf gerechten draaien. Het maken van een leuk thema voor de maaltijd is een geweldige manier om een ​​familiefavoriet mee te nemen en het weer spannend te maken. Taco Tuesdays zijn altijd een succes! Zet wat muziek op, schenk wat maagdelijke margarita’s in en vier het feest! Het veranderen van de manier waarop eten wordt gepresenteerd, kan een wereld van verschil maken in ieders gemoedstoestand.

Heb een filmavond

familie moeder vader en kinderen kijken projector, tv, films met popcorn in de avond thuis

Herinnert iemand zich de goede oude tijd met TGIF op tv? Nou, dat hebben we misschien niet meer, maar met alle streamingopties die nu beschikbaar zijn, is filmavond zoveel toegankelijker geworden. Een familiefilmavond houden en een klassieker kijken is altijd een leuke, goedkope manier om het weekend spannender te maken. Wil je het naar een hoger niveau tillen? Krijg een projector en film scherm en bekijk het onder de sterren.

Maak een pannenkoekenbord

Zelfgemaakte Pannenkoek Charcuterie Bord Met Fruit En Spek

Pannenkoeken zijn een weekendtraditie geworden in je huis. Deze leuke variant op een traditioneel ontbijt is een gemakkelijke manier om iedereen zijn shortstack te laten opbloeien. Denk aan kaasplankje, maar dan met pannenkoeken. Voeg siroop van verschillende smaken, chocoladeschilfers, slagroom, fruittoppings en meer toe om de opwinding te vergroten. Iedereen kan dan zijn eigen ontbijt op maat maken en zoveel plezier beleven aan het proces, waardoor pannenkoekenochtenden naar een heel ander niveau worden getild.

Ga op speurtocht

Het is tijd voor familie quality time.  Ouders brengen tijd met hun kinderen buiten door.

Soms zijn we als gezin zo snel en nemen we niet genoeg tijd om naar de wereld om ons heen te kijken. Print plezier speurtocht kaarten en ga op zoek in uw buurt. Het zal je verbazen met alle dingen die je opvalt die je nog nooit eerder hebt gezien. Wil je een tandje bijsteken? Maak een aantal teams binnen de familie om aan de race toe te voegen.

Ga rijden of wandelen

Foto van een jong gezin dat wat quality time samen buiten in de natuur doorbrengt, met hun zoontje

Stap in de auto of laad de wagen op en ga een stukje rijden of wandelen. Zet de radio harder en geniet van het moment. We zijn zo druk om hier en daar heen te gaan, zou het niet fijn zijn om nergens te zijn? Probeer het!

Maak een dagtocht

Foto van lachende broer en zus op de roadtrip

Het lijkt tegenwoordig alsof dagtochten een geweldige manier zijn om te genieten van het deel van het land waar je woont. Zoek binnen twee uur van je voordeur kindvriendelijke evenementen en plaatsen op. Een mini-dagtocht maken is misschien alles wat jij en je gezin nodig hebben om je opgefrist te voelen en alsof je een keer iets leuks hebt gedaan!

Datum nacht

Jong mooi paar verliefd met romantisch diner 's nachts op het dak

We zijn constant bezig met plannen, rijden, werken en onze gezinnen opvoeden. Door dat alles kan het gemakkelijk zijn om je partner te vergeten. Een keer per week prioriteit geven aan een date night is zo belangrijk voor het hele gezin. Dit betekent niet dat je je helemaal moet aankleden, een oppas moet zoeken en een reservering moet maken. “Date Night” kan een speciale maaltijd zijn die je eet nadat de kinderen in bed liggen, een koffiedate voordat iedereen wakker wordt, of uitgaat. Op welke manier je date night ook in je huis viert, zorg ervoor dat je het op de kalender houdt, zodat het niet naar de onderkant van de lijst met dingen wordt verplaatst. Maak er de prioriteit van.

Individuele kwaliteitstijd

Jongen leert fietsen met zijn vader in het park.  Vader leert zijn zoon fietsen in het park.

Als je meerdere kinderen hebt, is het gemakkelijk om dingen als een geheel te plannen. Soms is het echter zo bijzonder en fijn als je met elk kind een-op-een iets doet. Die individuele quality time is misschien alles wat ze nodig hebben om hun week op te fleuren. Denk niet te veel na over deze! Laat een van hen je vergezellen op je vlucht naar Target of ga naar buiten om een ​​bal te gooien. Deze eenvoudige stap om te proberen een individuele band met elk kind op te bouwen, kan het weekend van een kind veranderen op manieren die je je niet eens kunt voorstellen. Misschien leer je zelfs iets nieuws over hen, wat altijd leuk is als ouder.

Familieweekenden zouden het beste deel van je week moeten zijn! Probeer een van deze ideeën om je weekend wat meer pit te geven. Laat ons weten welke van deze leuke gezinsactiviteiten jouw favoriet is!

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Jebabydichtbij
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart